среда, 4. март 2020.


Duitse bezetting van België

Nadat de Duitsers België in mei 1940 hadden veroverd, vluchtte de Belgische regering naar Groot-Brittannië en vormde een regering in ballingschap in Londen. Koning Leopold III bleef tijdens de Duitse bezetting onder huisarrest in België. Na het succes van de invasie werd in België een militair bestuur opgericht, dat het grondgebied onder direct bestuur van de Wehrmacht bracht. Onmiddellijk na de bezetting van België stelden de Duitsers anti-joodse wetten en verordeningen in. Ze beperkten de burgerrechten van Joden, namen hun bezittingen en bedrijven in beslag, verbood hen om bepaalde beroepen uit te oefenen en verplichtten Joden in 1942 om een gele Jodenster te dragen. Belgische joden werden ook opgepakt voor dwangarbeid. Ze werkten voornamelijk in de bouw van militaire vestingwerken in Noord-Frankrijk, en ook in bouwprojecten, kleding- en wapenfabrieken en steengroeven in België.

Резултат слика за german occupation of belgium

Bronnen:https://encyclopedia.ushmm.org/content/en/article/belgium
               https://en.wikipedia.org/wiki/German_occupation_of_Belgium_during_World_War_II

2 коментара:

  1. De bezetting van België had echt grote gevolgen voor de Belgen. Joodse mensen in België hebben echt de meest ontmenselijkende behandeling ondergaan.

    ОдговориИзбриши
  2. Het is echt vreselijk wat Joden moesten ervaren door de mensen die geen respect voor anderen en geen menselijkheid hadden.

    ОдговориИзбриши